Interaktív túra Dobronakon

Stationen

A túra állomásai:

1. Infó iroda a Bakonaki tónál
2. Muravidéki ételek háza (Brunarica prekmurskih dobrot) a Bakonaki tónál
3. Urisk borozó (csak hétvégén)
4. Adamič kertészet
5. Pri Lujzi vendéglő és borkóstoló
6. Lipot vendéglő
7. Trópusi kert

Download track

1. Infó iroda a Bakonaki tónál

A túra kezdő és végpontja a Környezeti és Idegenforgalmi Intézet infó irodája a Bakonaki tónál, ahol információval látják el a látogatókat, úgy a túráról, valamint az összes nevezetességekről Dobronak Községben és a Muravidéken.

2. Muravidéki ételek háza (Brunarica prekmurskih dobrot) a Bakonaki tónál
Néhány méterre az Infó Irodától található egy szép faházikó, amelyben finom muravidéki házi ételeket (bograč, gibanica, dödölle), valamint házi, saját termesztésű borokat, pálinkát és konyakot, továbbá házi készítésű italokat kínálnak (meggy, alma szörp).

3. Urisk borozó
Az út az energia pontok területére vezet, útban arrafelé kipróbálhatod a pontok hatását és a Szent Vid forrás gyógyhatású vizét is. Út közben megtekintheted a Szent Vid kápolnát is. A forrás vizének energiája, illetve gyógyhatása van, amely jótékony hatással bír a látásra, a hallásra, az emésztőszervekre, az idegrendszerre és a bőrre.

Az út a Strehovci szőlőhegyre vezet, ahol számos hagyományos pincét láthatsz. A célpont az Urisk borkóstoló, amely csodálatos kilátást kínál Dobronakra és környékére (egészen Lendváig, Horvátországig, Mariborig). Lehetőség van saját termesztésű borok kóstolására és vásárlására.

4. Adamič kertészet
Az út a Strehovci borászok gerendaháza mellet folytatódik. Útba esik az Adamič kertészet, ahol csodálatos növényekből álló ültetvényekben gyönyörködhetsz, illetve vásárlásra is lehetőség nyílik.

5. Pri Lujzi vendéglő és borkóstoló
Kínálatuk hazai minőségű, díjnyertes borok: olasz rizling, rajnai rizling, furmint, szürkebarát, sauvignon blanc, chardonnay, tramini, sárga muskotály, pinot noir. A család összesen 10.000 szőlőtőkét gondoz, emellett pedig vendéglátással és borkóstolással is foglalkoznak. Amennyiben két keréken fedeznéd fel a környéket, itt kerékpár bérlésre is lehetőség adódik.

6. Lipot vendéglő
Jó bor után jó ebéd! Az út másik oldalán finom házi ételeket kínálnak a Lipot vendéglőben. Külön büszkeségük a házi készítésű rétes, amellyel aranyérmet is nyertek.

7. Trópusi kert
Hogy a szem és lélek táplálásáról is gondoskodj, fontos, kihagyhatatlan állomás a trópusi kert. Az 1.500 m2 alapterületen fekvő trópusi kert a bolygónk trópusi égövéből származó több mint 400 növényfajtával vár. Itt lehetőséged nyílik orchidea vásárlásra.
Tudtad? Itt évente az üvegházakban 2 millió orhideát termelnek.

Weintour in Zalakaros
← Früher Weintour in Zalakaros