Dobronaki Orchideapark

Dobronaki Orchideapark

Dobronakban (Dobrovnik) működik az Ocean Orchids, Közép-Európa egyetlen orchideatermesztő vállalkozása, ahol évente csaknem 500 ezer növényt nevelnek.

A 14 ezer négyzetméteres üvegházban – amelyet termikus energiával, saját termálkútjukból fűtenek -, 160-féle orchideát termesztenek, trópusi körülményeket biztosítva számukra. Az egyre nagyobb érdeklődés kifejezetten turisztikai céllal trópusi kertet is kialakítottak: az alapterülete eleinte 700 négyzetméter volt, ma pedig már 1500 négyzetméteren várják a látogatókat. Itt 400 különböző trópusi növényt szemlélhetünk meg az eredetihez nagyon hasonló körülmények. Az orchideák szaporításához laboratórium kell, ami itt nem található. A virágok egyéves palántákként, két kis levélkével érkeznek holland vagy távol-keleti laboratóriumokból.

Az Ocean Orchids csak ún. Phalaenopsis típusú orchideákkal foglalkozik, azonban ennek rengeteg színváltozatát nevelik. Vannak egészen különleges színű és mintázatú orchideák is, ha ellátogathatunk ide, az élmény garantált.

Csömödéri Állami Erdei Vasút
← Előző Csömödéri Állami Erdei Vasút