Bakonaki tó

Bakonaki tó

A Bakonaki tó környéke kiváló lehetőségeket kínál a sétához, a kerékpározáshoz, a horgászáshoz, a sátorozáshoz, a piknikezéshez és a gombászáshoz, egyszóval: a lazításhoz.

A tavat csodálatos bükkösök veszik körül. A Goričkón nincsenek természetes állóvizek, ezért a patakok elgátolásával keletkezett tavak képezik a növény- és állatvilág számára a fontosabb élőhely oázisokat. A tó környékén, a radieszteziológusok és a természetgyógyászok számos, jótékony földkisugárzású pontot fedeztek fel. Ezek a pontok sok látogatók, beteget és kíváncsiskodót vonzanak. A tó közelében van a Szt. Vid kápolna, mellette a gyógyhatású vizű forrással.

A tó átlagos mélysége kb. 2 méter, de helyenként eléri az 5 métert is. Felülete mintegy nyolc hektár. A tó, Dobronak irányából, aszfaltos úton közelíthető meg, a térség bejáratánál rendezett parkoló várja a látogatókat.

A tó környéki erdő kellemes árnyékkal várja a vendégeket, a horgászok mellett a pihenésre, a sétára, a sátorozásra, a piknikezésre és a gombászásra vágyóknak is megfelelő helyszínt kínál.


Alsóhegyi Szőlővölgy
← Előző Alsóhegyi Szőlővölgy