Termáltó

Termáltó

A termálvíz mindeddig kizárólag a fürdőzést, a fürdővendégek kényelmét, gyógyulását és pihenését szolgálta, azonban a város beruházásával az elfolyó víz immár egy mesterségesen létrehozott tavat táplál, ez a Termáltó, mely a köré épített szabadidős parkkal egy új, élménydús kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

A tó két partját híd köti össze, középen szigettel. Továbbá található a tavon egy úszó szökőkút is.

A Termáltó erdő felőli részén kezdődik az Éger tanösvény, mely egy lábakon álló fapadló járdán vezet a fák között a tó erdő felőli részén, a növényeket pedig ismertető táblák mutatják be az itt található játékos, interaktív elemek segítségével. Az ösvény végén pedig Tőzike tündér köszönti a kicsiket és nagyokat.

A termáltó környékén kialakított egyedi kis világ egyik legmonumentálisabb, legkiemelkedőbb eleme a 21 méter magas csúszdatorony, mely méreteit tekintve egyedülálló az egész országban. A csúszdatorony két csúszdával büszkélkedhet, az egyik 21 méter magasból indul és közel 75 méter hosszú, az úgynevezett kamikaze csúszda pedig 12 méter magasról indul és közel 36 méteren keresztül garantálja a száguldás élményét.

TELE-KA-LAND Mesepark
← Előző TELE-KA-LAND Mesepark