Cezar Winery

Cezar Winery
Kártya kedvezmény:
10%


A zalai szőlők az ország egyik legérdekesebb és legpoétikusabb vidékén fekszenek: szépséges, szelíd hajlású dombokkal-völgyekkel különleges termőtájat, terroir-t képeznek.

Idilli, festői szépségű környezetben, a Kis-Balaton tőszomszédságában, Nagyradán mintegy 100 hektáros szőlőültetvény öleli körbe a Cezar Pincészetet. A borgyártás zalai fellegvárát, a fajták, zamatok és italkülönlegességek szimbiózisának szentélyét.


Festői szépségű dombokkal, völgyekkel körülvett különleges termőtáj közepén épült meg a pincészet, melynek hivatalos avatására 2006-ban került sor. Belső megjelenése a maga minimalista stílusával - építészeti megoldásai, borászati technológiája és az új barrique hordók látványa - egy kis időre megállítja az odalátogató vendégeket.

A pincészet kapacitása és az előállított bor mennyisége által a legnagyobb üzem vagyunk Zala megyében. Célunk, hogy megismertessük a nagyközönséggel a kiváló, zalai borokat s bemutassuk, hogy magas színvonalú technológia és elméleti tudás birtokában kiemelkedő eredményeket produkáló borokat lehet e területen is előállítani. Nemcsak minőségi italokat, hanem különböző termékeket, többek között – balzsamecetet, törkölypálinkákat, szőlőmagolajokat, őrleményeket – is gyártunk. Mindent, aminek alfája maga a szőlő.


Császár Katalin

A svéd gyökerekkel rendelkező Cezar Winery Kft. története több mint 60 évre nyúlik vissza.
Látogasson el a Cezar Pincészethez és ismerje meg a zalai borvidék eddig még rejtett kincseit ott, ahol azok születnek.

Az alapító, Császár István 1956-ban Svédországba disszidált szakács hazatér, és szülőotthonától nem messze két svéd barátjával együtt létrehoz egy borászatot. Határozott elképzelésekkel kezdenek neki: az eddig fehérszőlő termő helyekre csak és kizárólag bordeaux-i vörösborfajtákat telepítenek, amelyek idővel meg is hozták azt az eredményt, amelyet megálmodtak.

Bussay Pincészet
← Előző Bussay Pincészet