Bussay Pincészet

Bussay Pincészet
Kártya kedvezmény:
5%

Számunkra a borászkodás egy hivatás. Hiszünk abban, hogy egy jó pohár bor olyan kapocs, amely könnyen besimul bármely beszélgetésbe.


Családi pincészetünk a hármas határ közvetlen szomszédságában, Csörnyeföld település határában a Kövecs-hegyen található. Édesapánk Dr. Bussay László 1989-ben alapította. Az Ő és Édesanyánk dr. Ratkovics Ágnes kitartó munkájának köszönhető, hogy Zala megye ismét felírta magát Magyarország bortérképére. Édeapánk 2014-ben bekövetkezett halálát követőn vettük át (Dóri és Bianka) a pincészetet. Hozamkorlátozással 5 hektáros saját telepítésű ültetvényünkön egy tőkénk egy palack bort ad. Elvünk az, hogy a legjobb minőséget visszük be a pincébe és próbáljuk nem elrontani azt. Boraink még a gyengébb évjáratokban is rendkívül koncentráltak és testesek, kimagaslóan szép savszerkezettel bírnak. Törekszünk arra, hogy boraink természetes úton, tölgyfahordóban fejlődjenek. Kizárólag palackozásra termelünk.


Dr. Bussay Dorottya

Az egyetem és a rezidens évek után, 2014 decemberében átvettem édesapám háziorvosi praxisát és a borászatot. Sokszor megkérdezik tőlem, "na de ki most a borász? " Rejtett mosolyom mögül mindig érkezik a válasz : ...nálunk nincsenek titulusok...

Édesapánk - Dr. Bussay László - és édesanyánk - Dr. Ratkovics Ágnes - kitartó munkájának köszönhető, hogy Zala megye ismét felírta magát Magyarország bortérképére. A családi pincét édesapám 1989-ben alapította, amely Csörnyeföld település határában a Kövecs-hegyen található. Az egyetem és a rezidens évek után, 2014 decemberében átvettem édesapám háziorvosi praxisát és a borászatot.

Hiszek abban, hogy egy jó pohár bor olyan kapocs, amely könnyen besimul bármely beszélgetésbe.
Balogh Pincészet
← Előző Balogh Pincészet