Kisgörbői Hegyi Porta

Kisgörbői Hegyi Porta

A Kisgörbői hegyi porta sokoldalú agroturisztikai szolgáltatást nyújt bemutatva a Kisgörbői Pálinkákat, a környékre jellemző kézműves termékeket, a falusi élet hagyományos tevékenységeit, a helyi élelmiszerek készítésének valamint a zártkerti és háztáji gazdálkodás hagyományos módjait.

A porta épülete egy gyönyörű természeti környezetben lévő zártkerti ingatlanon, Hévíztől és Sümegtől egyaránt közel 20 km távolságban lévő Kisgörbő községben található.

A Kisgörbői Pálinkafőzdében a környékbeli gyümölcsökből különösen finom pálinkákat készítenek a klasszikus magyar kisüsti és a saját fejlesztésű “HJ special” módszerrel (pl.: Tüskéskörte, “Braeburn” és “Fuji” alma, Szeder, Őszibarack, “Cserszegi Fűszeres” Szőlő, “Katinka” Szilva, Muskotályos szőlő, Fürtösmeggy).

Lehetőség van a munkafolyamatokban való részvételre, céges és csapatépítő tréningek tartására is. Igény esetén egy nagyobb vagy kettő kisebb csoportot tudnak fogadni.

Horváth János

Gyermekkorom óta foglalkozom hagyományos gyümölcs- és szőlőtermeléssel. Még egyetemista koromban a vezetésemmel alapított családi vállalkozás megvásárolta a Kisgörbői Pálinkafőzdét. Azóta jelentős fejlesztéseket hajtottunk végre, ennek keretében elkezdtük a kereskedelmi pálinkafőzést is.

Több kiváló minőségű pálinkát hoztunk létre, nagy gyakorlatot szereztem a hagyományos gyümölcs feldolgozás és pálinka előállítás területén. Többek között Okleveles vegyészmérnök és Okleveles gépész üzemmérnök szakképesítéssel rendelkezem. A mérnökkamara tagjaként szeszipari gép és berendezés szakértői tanúsítványt szereztem. Kifejlesztettem a “HJ special” pálinka előállítási módszert. Telepítettem egy a térségben egyedülálló sok gyümölcsfajtával rendelkező, jó természeti adottságokkal bíró hagyományos gyümölcsöst. Igyekeztem a térségre jellemző speciális gyümölcs fajtákat (tüskéskörte, parasztbarack, Mariska őszibarack) is telepíteni. A környékbeli érdeklődők számára biztosítjuk a friss gyümölcsöt, illetve a Kisgörbői Pálinkához a kiváló minőségű alapanyagot.

Kilátó Borozó
← Előző Kilátó Borozó