Kányaváry Borbirtok

Kányaváry Borbirtok
Kártya kedvezmény:
10%

Legyél részese a mesés varázslatnak! Engedd, hogy az újjáéledt birtok magával ragadjon azzal az ősi érzéssel: a természet része vagy...

A Kányaváry Borbirtok névben a bor nemességére jellemző patina, a szárnyaló képzelet és a föld szeretete egyszerre van jelen. Boraink készítésénél is ezt a szellemiséget kívánjuk megvalósítani, tehát a hagyományokon alapuló, mégis szárnyaló lendületes jelleget.

A szőlő és a bor egy szinergikus körforgás láncszemei, amelyek éltető forrása az emberi kéz által megművelt földben gyökerezik, és a hozzánk betérő vendég gondolataiban, érzéseiben és élményeiben tér vissza eredetéhez.

Célunk a kézműves tradíció eleven létezésének autentikus fenntartása prémium minőségű, artisztikus borok megalkotásával kifejezve általuk a föld szeretetén és tiszteletén keresztül az élet dinamikusságába és a kitartó munka identitást adó igazságába vetett emberi hitet.


Szabadics Zoltán

A borászatok és borászok bemutatkozói így kezdődnek: .... harmadik generációs kádár család sarjaként... Az én történetem más.

Engedjétek meg, hogy bemutatkozzam: Szabadics Zoltán vagyok. Mérnök, üzletember, egy csodálatos Nő férje, akinek öt Fia született, pár éve szőlész-borász, sommelier.

Miként kerültem kapcsolatba a természettel, a szőlészettel, így a borászattal?

Amennyire könnyű definiálni, annyira nehéz is, de ráncba szedve a gondolataimat mellőzve a kliséket, íme:

Szó szerint egy egész napos budapesti üzleti tárgyalás-sorozat után hazaérkezve semmi másra nem vágytam, mint a megnyugtató csendre, számomra is hihetetlen, a természetre...

Így az utam egyenest a zalaszabari "hegyre" vezetett. Mint mondtam, a kliséket ha lehet kerülöm, de akkor és ott nem, mert megszólított, és magával ragadott a természet.

Produktív, építő és folyamatosan építkező emberként látva, hogy ez a csodás táj, csodás természeti adottságaival az enyészet szélén áll; megfogalmazódott a gondolat, hogy a régi Baán Birtokot feleségemmel, Évával megvásároljuk, újjáélesszük és nem titkoljuk, hogy célunk visszaállítani a zalai borok rangját oda, ahova méltó...

Az élvonalba.

Gyermekeinket a természet, a termelés, a föld szeretetére ösztönözve neveljük, ők Öten alkotják meg a Kányaváry legendáját.

Bízunk abban, hogy az általunk megálmodott birtok, a remek ízek, illatok és a miliő a látogatóinknak is a legnagyobb örömet nyújtják.


← Előző Hancsik – Falusi turizmus