Borbarangolás Zalakaros környékén

Állomások

A túra állomásai:

1. Zalakaros Tourinform Iroda
2. Pálos Malom, Zalamerenye
3. Kránicz Borház, Garabonc
4. Weinhaus Lechner, Garabonc
5. Cezar Winery, Nagyrada
6. Kányaváry Borbirtok

Útvonal letöltése

Leírás:

1. Zalakarosi Tourinform iroda: bortúránk kiinduló- és végpontja a Zalakaros központjában elhelyezkedő Tourinform Iroda. Amennyiben Nordic walking bottal vagy kerékpárral szeretnéd teljesíteni az útvonalat, itt lehetőséged nyílik bérlésre.

2. Pálos Malom, Zalamerenye: a Zalakaros és Zalamerenye találkozásánál álló, teljes mértékben felújított, autentikus vízimalom igazi kuriózuma e vidéknek. A malom működőképes, jellegzetes ritmusban végzi a liszt előállítását. A sok, érdekes felfedezni váló mellett pedig megismerhetjük a pálinkakészítés technológiájának rejtelmeit is – akár a házigazda tolmácsolásában.

3. Kránicz Borház, Garabonc: csupán pár percre Zalakarostól tradicionális, családi borászat vár saját termésű, nemes karakterű, díjnyertes kézműves boraikkal, ahol a család több generáción át tanulta és művelte a borászat mesterségét. Lehetőség nyílik palackos és folyóborok kóstolására, megvásárlására egyaránt. Sőt, vendégeik oda-vissza szállításáról is gondoskodnak díjmentesen.

4. Weinhaus Lechner, Garabonc: utadat tovább folytatva, még Garabonc határain belül maradva, ellátogathatsz a Lechner Borházba is, ahol a környék ínycsiklandó boraiból kóstolgathatsz vagy akár vásárolhatsz kedvedre.

5. Cezar Winery, Nagyrada: idilli, festői szépségű környezetben, a Kis-Balaton tőszomszédságában, Nagyradán mintegy 100 hektáros szőlőültetvény öleli körbe a Cezar Pincészetet, a borgyártás zalai fellegvárát, a fajták, zamatok és italkülönlegességek szimbiózisának szentélyét. A pincészet filozófiája, hogy minél többen megismerjék a régió minőségi borait, szeretnék bemutatni, hogy magas színvonalú technológia és elméleti tudás birtokában kiemelkedő eredményeket produkáló borokat lehet e területen is előállítani.

6. Kányaváry Borbirtok, Zalaszabar: ha a következő település felé veszed az irányt, akkor ne hagyd ki a zalaszabari szőlőhegyen található a Kányaváry Borbirtokot. A családi szőlőbirtok a Kis-Balaton festői természetvédelmi területére tekint, amelynek közepén fekszik a híres madár rezervátum, a Kányavári – sziget.

Borbarangolás a Zala Völgyében
← Előző Borbarangolás a Zala Völgyében